Olika bingospel

Bingospel

Bingospel har varit populärt i många generationer och årtionden. Ofta går man till en bingohall för att spela. Många är vi som någon gång har följt med mormor eller farmor för en runda bingo. Det är ett kul spel som traditionellt är ett spel som bringar gemenskap. Man sitter i bingohallen med vänner och provar de olika bingospel som erbjuds. Detta blir ofta en hobby som sedan fortsätter att förnöja både gamla som unga. Att spela just bingo är både kul och spänningsfyllt. Det är med spänning man väntar på att för höra nästa nummer som dras, och det är kul att pricka av det på sin bricka.

Bingospel växer sig större i onlinevärlden

Bingospel för alla

I Sverige finns det ett hundratal bingohallar som erbjuder olika bingospel. Spelarna är i alla åldrar, de yngsta så unga som 7 år. Bingo klassas numera som en sport av vissa och tävlingarna är på allvar. I många idrottsföreningar finns det en bingogren där folk i olika åldrar kan vara med och tävla. Intresset för bingo har ökat mycket på grund av att det idag kan spelas bingo både via Tv:n och datorn. På internet finns det numera en uppsjö av olika bingohallar som erbjuder olika sorters bingo som man kan spela gratis. Man kan förstås även spela för pengar.

Något som har gjort att populariteten med bingospel har ökat bland spelare är ju självklart det populära tv-programmet Bingolotto. Med spelkvällar på söndagar har programmet blivit en familjefavorit i tv-rutan och alla är med och spelar. Spelet är ett lottospel i bingovariant där man spelar i realtid när programmet sänds. Då programmet har varit igång i snart tre årtionden kommer det inte som någon överraskning att det har bidragit till bingospelets popularitet under denna tid. Då programmet inte visar något tecken på att läggas ner och tittarsiffrorna fortsätter att vara stadiga kommer det att vara med i spelets historia ett tag till.

Olika sorters bingo

Bingospel kommer i många olika former och utföranden. Det mest populära är det klassiska bingospelet där man har en spelbricka som är 5×5 i storlek. Det finns en värd som drar små bollar med nummer printade på. Tanken är att man ska märka det nummer som dras på sin bricka om det finns. Den första att få 5 nummer i rad vinner. Detta är även det bingo som spelas i Bingolotto. Det är oftast populärast bland äldre som går och spelar bingo på helgerna. Spelar man den klassiska bingon så finns det ofta även bingoturneringar som anordnas i diverse bingohallar.

Andra bingospel som finns att tillgå är exempelvis gå-bingo. Det fungerar ungefär som en tipspromenad där man följer en utstakad sträcka och ska försöka hitta alla nummer. Spelar man den här typen av bingo får man vara ute och röra på sig samtidigt vilket ju förstås är hälsosamt. Nuförtiden finns det även bingohallar online och turneringar hålls ofta. Detta bingospel fungerar precis som vanligt då den som får bingo först kammar hem vinsten. Vinsten är i form av pengar som sätts in på spelarens registrerade konto. Har man inget konto registrerat så kan man enkelt göra ett. Är man osäker på vilket bingorum som man vill ansluta sig till kan man kolla in de olika sidornas policys. Det är alltid bra att veta vilka förmåner och bonusar som erbjuds. Samt hur man utnyttjar dem.

Bingospelet blir mer moderniserat

Bingorummen erbjuder många olika varianter av bingospel. Vid sidan av de mer klassiska spelen finns även snabbingo där du spelar det klassiska spelet i en mycket snabbare takt. Sedan finns det exempelvis mönsterbingo där man ska skapa ett speciellt mönster på brickan istället för att få fem i rad. Detta kan även vara roligare för de lite yngre spelarna. Det spel som kanske är mest lönsamt är den progressiva bingon där man har en jackpot som växer. Vare sig man spelar klassisk bingo eller en av de nyare varianterna så går det inte att förneka att bingospel är ytterst roligt. Dessutom kan man spela i en stor grupp vilket gör det ännu roligare.